Hotelbed bron van bacteriën

 

In de reiskrant van de Telegraaf van zondag 9 februari 2014 verscheen het volgende artikel

 

Hotelbed bron van bacteriën

 

Door onze redactie Reiskrant

Je kent het wel; je komt je hotelkamer binnen, ploft neer op je bed en grijpt naar de afstandsbediening om even relaxt televisie te kijken. Waar je vaak niet bij stilstaat, is dat dit een grote bron van bacteriën is. In de VS is een onderzoek gedaan door CheckSafetyFirst.com en daaruit bleek dat één op de vijf vrouwelijke gasten ziek werd na een hotelverblijf. Directeur van het bedrijf, Steve Tate: "Bijna tachtig procent van de vrouwen eten het liefst terwijl ze op bed zitten, maar het bed is eigenlijk een van de smerigste plekken in een hotelkamer. Maar zelden worden matrassen, dekbedden en spreien vervangen, wat betekent dat een enorm aantal gasten voor jou een leger aan potentiële schadelijke bacteriën heeft achtergelaten", aldus Tate.

 

Badkamer

Eigenlijk zou je in de badkamer moeten eten, deze is het schoonst. "Het andere 'bacteriënmijnenveld' is de tv afstandsbediening. Meer dan negentig procent van de gasten kijkt televisie in hun kamer. We citeren Tate weer: "Afstandsbedieningen worden normaal gesproken niet schoongemaakt. Dan kun je wel raden wat voor risico je loopt als je deze oppakt."

 

Koffie of thee

"Tot slot waarschuwt Tate nog voor het zelf te zetten kopje koffie of thee". Wees je ervan bewust dat oppervlakken, waaronder koffie- en theefaciliteiten, meestal worden overgeslagen bij het schoonmaken. Gasten wordt daarom aangeraden hun handen te wassen direct na het aanraken van deze oppervlakken of om ze volledig te vermijden."

  


Interceptmatrasreiniging • Badhuiskade 14 • Den Haag • tel. 070-3062389