Bedgenoten in onze matrassen

Andere bedgenoten

Buiten huisstofmijt, vinden we ook bacteriën, virussen en schimmels in matrassen. Deze kunnen infecties, koorts en andere symptomen veroorzaken. Sommige typen virussen zijn de afgelopen decennia agressiever geworden en velen kunnen schadelijk voor de gezondheid zijn. Verschillende schimmelsoorten zijn voor het blote oog niet zichtbaar. Sommige van deze schimmels kunnen leiden tot ernstige allergische reacties.

 

Vlooien en luizen

Vlooienbeten geven duidelijke jeukbulten. De eitjes, (circa 20 per dag tot 600 gedurende het leven) laten ze gewoon vallen. Deze vallen meestal op de slaapplaats van de kat. Het bestrijden van de luis zelf is vrijwel zinloos als ook de omgeving niet grondig wordt gereinigd. Het is belangrijk dat alle mogelijke schuilplaatsen als kleding, beddengoed en de matras gereinigd worden om (her) besmetting te voorkomen.

 

Huidschilfers

Iedereen verliest ongeveer 1,5 gram huidschilfers per dag, wat neerkomt op een halve kilo per jaar. Een groot gedeelte hiervan verdwijnt in je matras en zorgt voor een weelderige groei van bacteriën. Dode bacteriën veroorzaken een onaangename geur. Bekent als de typische slaapkamergeur.

 

Overige matrasvervuiling

Opgedroogde urine resten, zout en eiwitten van transpiratie en andere lichaamsvloeistoffen komen veelvuldig voor in matrassen.

 

Kattenpis, hondenpis en urine

Regelmatig komt het voor dat onze kat of hond op onze matrassen pist. Wij kunnen zelf lekken, of onze kinderen hebben een ongelukje. Vaak kun je de toplaag van het matras zelf reinigen. Maar deze urine veroorzaakt bacteriën en geuren in het inwendige van je matras. Deze kun je helaas niet zelf verwijderen. Het laten reinigen van je matras is dan de juiste oplossing.

 

Stof en fijn stof

Soms wel tot 200 gram in een 1 persoonsmatras. Dit is veelal een mengsel van organische en anorganische deeltjes. Deze deeltjes dringen door tot in de diepste deeltjes van je longen. Zoals je nu zult begrijpen is matras reiniging van groot belang, ook voor de levensduur van je matras, maar bovenal voor je gezondheid en welzijn.

 

Resumé

Huisstofmijten zijn slechts een onderdeel van de vervuiling, die aangepakt worden bij de matras reiniging door Intercept Matrashygiëne. Neem daarom snel contact op zodat wij jouw matrassen kunnen reinigen en waarmee wij voor jou een allergievriendelijke en gezonde nachtrust kunnen verzorgen.

 

Wil jij ook op een hygiënisch schoon en allergievriendelijk matras slapen?

Maak dan snel een afspraak zie de pagina contact

 

 


Interceptmatrasreiniging • Badhuiskade 14 • Den Haag • tel. 070-3062389