Hygiëne probleem met matrassen

 

Matrassen kunnen niet gewassen worden

Regelmatig maak je je huis en auto schoon, je wast je dagelijks en trekt schone kleding aan. We poetsen en wassen werkelijk alles. Hier besteedt je veel geld en tijd aan. Mannen, vrouwen en kinderen spenderen een derde van hun leven op hun matras, dat extreem vervuild is en een potentieel gevaar voor hun gezondheid oplevert.

 

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen vervuild is. Je matras is de plek in huis waar niet alleen de meeste huisstofmijten voorkomen, maar je hebt er ook zeer intensief lichamelijk contact met je matras. Is het dan niet vreemd dat we ons matras vergeten te reinigen, of komt het omdat we de inwendige vervuiling niet zien. Vervuiling komt voor in elk matras of deze nu oud of bijna nieuw is. Door de betere kwaliteit van de matrassen gaan deze wel 10 tot 20 jaar mee. Daarom is matras reiniging van belang.

 

 


Stel je eens voor dat je je auto, huis, tuin, kleding of beddengoed een aantal jaren lang niet schoon zou maken!

Hoe denk je dat jouw matras er van binnen dan uitziet?

 

PIKZWART


 

Stof en huisstofmijt uitwerpselen

Deze worden bij elke beweging op de matras in de lucht verspreidt. De matras werkt hierbij net als een blaasbalg waardoor de schadelijke uitwerpselen in de rondte dwarrelen en zo in je mond, ogen, neus en op je huid belanden. De vervuilingsdeeltjes zijn zo klein dat een laken hier evenveel bescherming tegen biedt als een visnet tegen zand.

 

Tijd dus om je matras te laten reinigen

 

De huisstofmijten

Huisstofmijten zijn microscopisch kleine, spinachtige witte beestjes van ongeveer 0,3 millimeter en ze zijn met het blote oog niet te zien. Er passen honderden huisstofmijten op een lucifer kop, bedenk dan eens hoeveel er zich in je matras bevinden. In elk huishouden zijn huisstofmijten aanwezig, maar vooral in onze matras(sen), waar wel tot 2 miljoen huisstofmijten kunnen voorkomen. 


Interceptmatrasreiniging • Badhuiskade 14 • Den Haag • tel. 070-3062389